Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...

Οι Αλβανοί θέλουν δικά τους και τα νερά του Ιονίου!..



Αθετούν τη συμφωνία Καραμανλή-Μπερίσα

Στη Χάγη πρόκειται να καταφύγει η Αλβανική κυβέρνηση, για το θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα. Το θέμα, βέβαια, δεν αναδεικνύεται επίσημα, αλλά καλλιεργείται το κλίμα από τα Αλβανικά ΜΜΕ, καθώς και απο πολιτικούς.
Στην πράξη οι Αλβανοί θεωρούν δικά τους χωρικά ύδατα τις θαλάσσιες περιοχές λίγο έξω από την Κέρκυρα, τη Σαγιάδα και την Ηγουμενίτσα. Και επιθυμούν στο θέμα αυτό, παρόλο, που υπογράφτηκε σχετική συμφωνία μεταξύ του τότε Έλληνα Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του Σαλί Μπερίσα, να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση από την αρχή.
Μάλιστα στην Αλβανία "ερίζουν" για το ποιος είχε την πρωτοβουλία να μην επικυρωθεί η συμφωνία. Ως γνωστόν, έπειτα από προσφυγή των Σοσιαλιστών το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε κάποια σημεία της αντισυνταγματικά. Όμως η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Γιοζεφίνα Τοπάλι -ανήκει στο κόμμα του Σαλί Μπερίσα- υποστήριξε ότι εκείνη απέτρεψε την κύρωσή της από την Αλβανική Βουλή.

Η ΕΛΛΑΔΑ…
Στο μεταξύ το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει, σε μια προσπάθεια να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας παραμένουν ανοιχτοί. Μάλιστα, πρόσφατα ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γρ. Δελαβέκουρας, υπογράμμισε ότι αυτή η συμφωνία είναι σημαντική, έτσι ώστε οι δύο χώρες να μπορέσουν να προχωρήσουν ακόμη και σε εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου που υπάρχει στις θαλάσσιες ζώνες των δύο χωρών, ενώ σημείωσε και τη θετική συμβολή που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη στην πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε.
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2201&catid=13

3 σχόλια:

  1. ΗΠΕΙΡΟΣ ... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ!!! ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΑΓΚΕΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΣΑΜΗΔΕΣ.
    Οι κάτοικοι της Τσαμουριάς , όπως λεγόταν από την εποχή της τουρκοκρατίας και έπειτα , η περιοχή της Θεσπρωτίας . Τσάμηδες ονομάζονταν ιδιαίτερα οι μουσουλμάνοι που κατοικούσαν με άλλους ή μόνοι τους σε χωριά , στις περιοχές ΦΙΛΙΑΤΩΝ , ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ , ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑΣ . Μιλούσαν την αλβανική γλώσσα , αλλά και την Ελληνική , κυρίως στις σχέσεις τους με το ελληνικό στοιχείο.
    Υπάρχει η γνώμη πως οι Τσάμηδες προέρχονται από Χριστιανούς που εξισλαμίστηκαν κυρίως κατά τον ΙΖ΄αιώνα. Κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (1923), οι Τσάμηδες είχαν εξαιρεθεί. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο (1945) κατέφυγαν στην Αλβανία
    http://www.youtube.com/watch?v=o077DmJPHHg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=o077DmJPHHg&feature=related TΩΡΑ ΑΜΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ… ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ…. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΟ ….. ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ . ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΝΑ ΜΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ … ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ.. ΑΝΤΕ ΒΡΕ !!!! ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ...
    πουλάκι ξένο .... πουλί χαμένο ... μου τρώει τα σπλάχνα, δεν βγάζω άχνα!!!
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ στα Σάλωνα να σφάξετε αρνιά ...
    και ασ΄το παπάκι να πάει στην ποταμιά!!!!!
    Μην κάνετε τα παιδια σας μαριονέτες... Έλληνες ... Νεοελληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή