Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τι τρέχει με τις αιμοληψίες στο νοσοκομείο Κορίνθου;



«Σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας ακυρώνονται οι προγραμματισμένες αιμοληψίες τα Σαββατοκύριακα» επισημαίνει η ΠΟΣΕΑ, ενώ «πολλές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας δεν πραγματοποιούν, λόγω ελλείψεως προσωπικού, αιμοληψίες καθημερινά τα απογεύματα». Τραγική κατάσταση επικρατεί και στο νομό Κορινθίας. Όπως μαρτυρά σχετικό έγγραφο, η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το προσωπικό λόγω παλαιότητας!!!
Αναφέρεται ότι λόγω βλάβης της κινητής μονάδας το πρόγραμμα των προγραμματισμένων αιμοληψιών του
περασμένου τριμήνου καθυστέρησε σημαντικά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις χάθηκαν πολύτιμες μονάδες αίματος.
Ακόμη και η προσφορά της πορτοκαλάδας, του κράκερ και του τυριού που δίδονται στους εθελοντές αιμοδότες έπειτα από την ολοκλήρωση της αιμοληψίας, μια προσφορά που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της διαδικασίας από πλευράς ιατρικής προκειμένου να ενισχυθεί με τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες ο οργανισμός του αιμοδότη έπειτα από την αφαίρεση του ζωτικού υγρού, καταργήθηκε στις περισσότερες Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.
Με το επιχείρημα του εξορθολογισμού των δαπανών τους οι Διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν δώσει προφορικές εντολές στους υπευθύνους των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας για διακοπή της προμήθειας χυμών και κράκερ που προορίζονταν για τους εθελοντές.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος αιμοδοτών Ξυλοκάστρου κ. Χ. Πρωτόπαππας αναφέρει: «Πρόκειται για μια παμπάλαια κινητή μονάδα, που δεν μπορεί πια να χρησιμοποιηθεί και δημιουργούνται πολλά προβλήματα.
Διαπιστώσαμε επίσης με μεγάλη λύπη και αγανάκτηση ταυτόχρονα, πως καταργήθηκε η ελάχιστη προσφορά (κράκερ και τυράκι) της Υπηρεσίας σας προς τους ανθρώπους οι οποίοι προσέρχονται με χαρά να προσφέρουν το αίμα τους. Θεωρούμε πως οι Εθελοντές αιμοδότες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο και ελπίζουμε πως η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά δεν θα συνεχιστεί, στο πλαίσιο των περικοπών των εξόδων του Νοσοκομείου σας».
Τι έχουν να απαντήσουν για το σοβαρό αυτό θέμα οι υπεύθυνοι στο νοσοκομείο Κορίνθου; 
ΠΗΓΗ http://korinthiannews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου