Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Κρέμασαν σκυλιά σε Κω και Λέρο

Τα νέα αυτά περιστατικά βασανισμού και θανάτωσης σκύλων αποδεικνύουν πόσο ...υπανάπτυκτος λαός είμαστε, γι’ αυτό και επιφυλάσσουμε τέτοια τύχη για τα δύστυχα ζώα που διαβιούν στα όρια της ελληνικής επικράτειας.

Στο νησί της Κω μια φιλόζωη που χθες έκανε βόλτα τον σκύλο της στην περιοχή Κονιαρό εντόπισε ένα σκύλο
νεκρό, που κάποιος άθλιος, κάποιο ανθρωπόμορφο κτήνος τον κρέμασε πάνω σ ένα δέντρο.
Το adespoto.gr είχε δημοσιεύσει τόσο τις φόλες που πέφτουν συχνά στην Κω όσο και το σκυλί που κρέμασαν ενώ χάθηκε από το σπίτι του!

Το σχοινί ήταν σφιχτά δεμένο γύρω από το λαιμό του. Το ζώο κρεμάστηκε ενώ ήταν ζωντανό και φαίνεται το πόσο υπέφερε προσπαθώντας να απελευθερωθεί και να αναπνεύσει. Το έγκλημα φυσικά και ήταν μελετημένο. Η άκρη του σχοινιού ήταν καλά δεμένη και τεντωμένη σ' ένα διπλανό δέντρο!

Τέσσερις εθελοντές της Κιβωτού (ARK) πήγαν στο σημείο, έβγαλαν φωτογραφίες και κατέβασαν το άτυχο ζώο... Στη συνέχεια πήγαν στην Αστυνομία και κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστου. Οποιοσδήποτε έχει πληροφορίες για αυτό το έγκλημα, παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί τους στο τηλέφωνο: 6945228751.

Τι έκανε αυτό το ζώο για να αξίζει τέτοια μεταχείριση; Ποιός νομίζει ότι έχει δικαίωμα να σκοτώνει ζώα, είτε δικά του, είτε αδέσποτα; Στη λίστα με τις περιοχές των οποίων οι κάτοικοι βασανίζουν μέχρι θανάτου τα ζώα, η Κως έχει μια από τις πρώτες θέσεις.

Όταν θελήσετε να ταξιδέψετε σε κάποιο νησί φέτος το καλοκαίρι θυμηθείτε να επιλέξετε τον τόπο στον οποίο υπάρχουν άνθρωποι και όχι υπάνθρωποι.

Τα ίδια και στη Λέρο
Ο σκύλος αυτός που βλέπετε στη φωτογραφία ήταν η μόνιμη συντροφιά ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες που μένει στο νησί της Λέρου. Το ζώο βρέθηκε πνιγμένο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου στον ποταμό στην περιοχή Κοκκαλή από περαστικούς.

Όπως καταγγέλλουν οι φιλόζωοι κάτοικοι του νησιού με τέτοιες πράξεις «υπονομεύεται και απειλείται η αξιοπρέπεια όλων μας.

Στιγματίζεται το νησί μας και ο πολιτισμός μας. Καταδικάστε όλοι οι πολιτισμένοι και ευαίσθητοι άνθρωποι την πράξη αυτή». Επαναλαμβανόμαστε και δεν θα βαρεθούμε και εμείς να το λέμε. Ζούμε σε μια χώρα όπου απουσιάζουν πλέον οι αξίες, η ηθική και τα ιδανικά σε όλα τα επίπεδα.

Φτώχεια πνευματική, ηθική, πολιτιστική. Αυτό έχει επιπτώσεις και στα ζώα, αφού τα αντιμετωπίζουμε ως αντικείμενα, γι’ αυτό και τα βασανίζουμε μέχρι θανάτου με κάθε τρόπο (ή τα παρατάμε άρρωστα, τα έχουμε μονίμως δεμένα, χωρίς φαγητό και νερό ή πετάμε τα μικρά τους σε κάδους σκουπιδιών σαν παράσιτα) μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσουμε την ανύπαρκτη ανωτερότητα μας!

Τέτοια εγκλήματα κάνουν υπάνθρωποι σαδιστές που ευχαριστιούνται να βλέπουν τα θύματα τους να σπαρταρούν από τον φόβο, τον τρόμο, τον πόνο, την έλλειψη οξυγόνου που προκαλεί ο πνιγμός…
ΠΗΓΗ http://24wro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου