Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η Κορίνθου – Πατρών είναι εθνικό εργοτάξιο και όχι Εθνικός δρόμος

Ο Προϊστάμενος του τμήματος Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Κώστας Δημόπουλος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στις σημαντικές αυξήσεις των διοδίων στις εθνικές οδούς της χώρας. Χαρακτηρίζοντας το τμήμα από Κόρινθο ως Πάτρα ως «εθνικό εργοτάξιο» και όχι ως εθνικό δρόμο, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι το αντίτιμο που πληρώνουν οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ανάλογο των υπηρεσιών που προσφέρει ο Εθνικός δρόμος.
Ο ίδιος τόνισε ότι η αντίδραση των πολιτών είναι δικαιολογημένη από την στιγμή που το τμήμα αυτό της Εθνικής Οδού δεν τους παρέχει ασφάλεια, ενώ αντίθετα πολλές φορές έχει γίνει πηγή τροχαίων ατυχημάτων. Όσον αφορά στην Εθνική Οδό Τριπόλεως ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι στην περίπτωση αυτή το οδικό δίκτυο είναι σημαντικά ποιοτικότερο και επομένως οι αυξήσεις των διοδίων μπορούν να κριθούν ηπιότερα. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας αναφέρθηκε παράλληλα και στην μείωση που παρατηρείται στην έκδοση νέων αδειών αυτοκινήτων.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι νέες άδειες είναι σημαντικά μειωμένες τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης όσο και ενόψει της εφαρμογής του μέτρου της απόσυρσης που θα φέρει οφέλη σε όσους επιθυμούν να αλλάξουν αυτοκίνητο. Ο κ. Δημόπουλος χαρακτήρισε το μέτρο θετικό ενώ επεσήμανε ότι η οικονομική κρίση έχει αποτελέσει ένα έμμεσο μέτρο για να απολαμβάνουμε περισσότερο ελεύθερους δρόμους καθώς όλοι οι οδηγοί έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου