Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Οι περικοπές τραυματίζουν την Αστυνομία

Εκτός μάχης οδηγούνται νευραλγικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, εξ αιτίας των περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες. Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρος ο κίνδυνος να μην μπορεί να κινηθεί ούτε περιπολικό.
Τις διαστάσεις του θέματος αυτού αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τους υπουργoύς Οικονομικ
ών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: "Το νοικοκύρεμα των οικονομικών του κράτους, εξαιτίας της δεινής κατάστασης στην οποία μας οδήγησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών, στην κατά τη γνώμη μας αδικαιολόγητη δραστική περικοπή των λειτουργικών-επιχειρησιακών δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο αγώνας για περιστολή της σπατάλης και των υπερβολών σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να οδηγήσει στην υποβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας και της αξιοπιστίας των μονάδων της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να διογκώνεται η εγκληματικότητα και οι πολίτες να αισθάνονται, όλο και περισσότερο, ανασφαλείς".
"Οι περικοπές δαπανών για τη συντήρηση των οχημάτων, την επισκευή των ζημιών, την αδυναμία τροφοδοσίας με καύσιμα για την κίνηση των οχημάτων και τη θέρμανση των υπηρεσιών και, τέλος, τις σοβαρές ελλείψεις στην κάλυψη των αναλώσιμων υλικών και ειδών ατομικής προστασίας για μονάδες, όπως η ΔΙ.ΑΣ., καθιστούν τόσο τον προγραμματισμό όσο και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της αστυνομίας προβληματική και σε κάθε περίπτωση επηρεάζουν το αξιόμαχο των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.".
"Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και πολλές Ενώσεις Αστυνομικών σε όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται έντονα, γιατί ένας μεγάλος αριθμός περιπολικών και μηχανών της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται εκτός κυκλοφορίας λόγω βλαβών και έλλειψης δυνατότητας αποκατάστασης» επισημαίνεται στην ερώτηση, η οποία καταλήγει: «Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί: Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία με τους αναγκαίους πόρους για την κανονική και αξιόμαχη λειτουργία των υπηρεσιών και για την αποκατάσταση της επιχειρησιακής της ετοιμότητας κοντά στους πολίτες;".
Οι βουλευτές που συνυπογράφουν την ερώτηση είναι οι εξής: Καρύδης Δημήτριος, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, Δαμιανάκης Ευτύχης, Κυριακοπούλου Μαρία, Βλατής Ιωάννης, Οικονόμου Αθανάσιος, Κατρίνης Μιχάλης, Μανωλάκης Άγγελος, Μοσχόπουλος Σπυρίδων, Αρβανιτίδης Γεώργιος, Τσόνογλου Βασιλική, Μίχος Λάμπρος, Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, Βούρος Ιωάννης, Κεφαλίδου Χαρά, Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, Περλεπέ – Σηφουνάκη Κατερίνα, Οικονόμου Παντελής, Σκραφνάκη Μαρία, Τόλκας Άγγελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου