Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Google Art Project

Εξερευνήστε μερικά από τα διασημότερα μουσεία τέχνης από όλο τον κόσμο, ανακαλύψτε και δείτε εκατοντάδες αριστουργήματα, μερικά εκ των οποίων σε εξαιρετικά υψηλή ανάλυση.
Για το Art Project η Google έχει συνεργαστεί έως σήμερα με 17 μουσεία, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και την τεχνολογία Street View εσωτερικού χώρου, η οποία επιτρέπει την δυνατότητα πανοραμικής περιήγησης σε ορισμένες από τις γκαλερί. Μια δυνατότητα που προσφέρει στον ψηφιακό επισκέπτη των μουσείων να περιπλανιέται από διάδρομο σε διάδρομο.
Για την επίτευξη του project η Google χρησιμοποίησε ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα Street View, το οποίο τράβηξε φωτογραφίες 360 μοιρών, αυτές αργότερα ενώθηκαν, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο την περιήγηση σε περισσότερα από 385 δωμάτια στα μουσεία.
Ορισμένα από τα έργα τέχνης προσφέρονται σε τόσο υψηλή ανάλυση που η Google υπόσχεται ότι οι επισκέπτες του Art Project θα μπορέσουν να παρατηρήσουν λεπτομέρειες που ο φυσικός επισκέπτης των μουσείων θα ήταν αδύνατο να παρακολουθήσει Δικαιολογημένο βέβαια αφού θα βρείτε φωτογραφίες έως και 7 δισεκατομμυρίων pixels.
Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας προσωπικής συλλογής. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της λειτουργίας ‘Create an Artwork Collection’ , μεταξύ των άλλων οποίο επιτρέπει την αποθήκευση οποιουδήποτε από τα 1000 και πλέον έργα τέχνης όπως και την δημιουργία προσωπικής συλλογής. Σχόλια μπορούν να προστεθούν σε κάθε πίνακα και ολόκληρη η συλλογή μπορεί πολύ εύκολα να μοιραστεί μεταξύ φίλων και οικογένειας.
Μουσεία:
Alte Nationalgalerie, Βερολίνο, Γερμανία
Freer Gallery of Art, Smithsonian, Ουάσινγκτον DC, Η.Π.Α.
The Frick Collection, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
Gemδldegalerie, Βερολίνο, Γερμανία
The Metropolitan Museum of Art, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
MoMA, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
Μουσείο Reina Sofia, Μαδρίτη, Ισπανία
Μουσείο Thyssen - Bornemisza, Μαδρίτη, Ισπανία
Μουσείο Kampa, Πράγα, Τσεχία
National Gallery, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Βερσαλλίες, Γαλλία
Rijksmuseum, Άμστερνταμ, Ολλανδία
Μουσείο Ερμιτάζ, Αγ. Πετρούπολη, Ρωσία
State Tretyakov Gallery, Μόσχα, Ρωσία
Tate, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Uffizi, Φλωρεντία, Ιταλία
Μουσείο Van Gogh, Άμστερνταμ, Ολλανδία
Art Project - Preview





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου