Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Γ. Παπαδόπουλος: «Παρατηρείται μία σεισμογενής ησυχία στον Κορινθιακό Κόλπο»

Κάποιες σεισμικές δονήσεις οι οποίες έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στον Κορινθιακό Κόλπο έχουν επιφέρει μία αναστάτωση στους Κορίνθιους (ακόμα και αν οι δονήσεις δεν είναι ιδιαίτερα αισθητές). Ο

σεισμολόγος κ. Γ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό στον Κορινθιακό Κόλπο!
Πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στην Korinthian news ο γνωστός σεισμολόγος κ. Γ. Παπαδόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στην αρχή της εβδομάδας πράγματι σημειώθηκε μία σεισμική δόνηση στον Κορινθιακό 2,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Η Κορινθία θεωρείται μία σεισμογενής περιοχή που κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί καταστροφικοί σεισμοί. Μιλάω για το 1928 και το 1981.
Παρατηρώντας τις σεισμικές δονήσεις στον Κορινθιακό δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποια ανησυχία στους Κορίνθιους σχετικά με την πρόκληση κάποιου ισχυρού σεισμού. Παρατηρείται αυτό το διάστημα μία σεισμική ησυχία θα έλεγα. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».
Επειδή τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται κάποιες μικρές σεισμικές δονήσεις υπάρχει κάποια αναστάτωση στους Κορίνθιους. Σύμφωνα όμως με τις δηλώσεις του σεισμολόγου κ. Παπαδόπουλου δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας.
ΣΣ. Με τον κ. Παπαδόπουλο επικοινωνήσαμε την Τετάρτη το μεσημέρι και λάβαμε την απάντησή του την επόμενη μέρα προκειμένου να βρει το χρόνο και να παρατηρήσει με λεπτομέρεια τις σεισμικές δονήσεις που έχουν καταγραφεί τελευταία στον Κορινθιακό Κόλπο (στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν ήταν καν αισθητές)


ΠΗΓΗ  http://korinthiannews.gr/




  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου