Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι Ξυλοκάστρου.


Μαζεύτηκαν και απόψε στο Ξυλόκαστρο οι αγανακτισμένοι … εκθέτοντας τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα επόμενο ραντεβού μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς επίσης και το ενδεχόμενο να παραστεί το Ξυλόκαστρο στην μεγάλη συγκέντρωση του Συντάγματος.
Τα παιδιά μοίρασαν φυλλάδια με τίτλο
«ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»  που έγραφε τα εξής:
 Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης.Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα ,χωρίς κόμματα , ομάδες και ιδεολογίες.
Διευκρινιστική δήλωση:
Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας,πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας. Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο.Φτιάξαμε , πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά. Το  «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος indignados.
Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο.
Απεναντίας , δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική μας διαμαρτυρία μας.
Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς  επιτροπές και ψήφους. Άρα , καλούμε τον καθέναν να είναι υπεύθυνος των λόγων  και των πράξεών του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως , να μην σημιουργείται άλλη εντύπωση , από ό,τι  ισχύει. Δηλαδή μία ειρηνική και αυθόρμητη σύνταξη.
Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατέβουμε στις πλατείες όλοι μαζί, να γνωριστούμε με κάποιους , να συνανήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.
Χωρίς σημαίες και πλακάτ , χωρίς κόμματα και οργανώσεις.
Αυθόρμητα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ.
Η ομιλία του κ. Καζάκη  την οποία την βρήκα και  άκουσα την ανάλυσή της  στο  radioroumelinews  τα λέει όλα.
Ξεπούλημα της Ελλάδος…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου