Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Θετικές χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου τις δηλώσεις Μανιάτη για τον αγωγό φυσικού αέριου!

Θετικές χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τις δηλώσεις του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη για τον ελληνο-ιταλικό αγωγό Φυσικού Αερίου ITGI και κυρίως για τη διέλευση του από την Ήπειρο.

«Οι δηλώσεις του Υφυπουργού έρχονται πολύ κοντά σε αυτά που εμείς ζητήσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο (στη συζήτηση που είχε γίνει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής), και θεωρώ ότι αν όλα αυτά τα χρόνια, είχε αντιμετωπιστεί από πλευράς ΔΕΠΑ με άλλη σοβαρότητα το θέμα, δεν θα είχαμε και την κοινωνία στη Θεσπρωτία εξεγερμένη και το πρόβλημα άλυτο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Περιφερειάρχης.


Συνεχίζοντας υπογράμμισε και τα εξής:

«
Θεωρώ θετικότατες τις δηλώσεις του Υφυπουργού ότι θα γίνει το εργοστάσιο συμπίεσης στη θέση Φλωροβούνι, πολύ θετικό το θέμα ότι δεν θα περάσει ο αγωγός από την Ήπειρο ως τράνζιτ, αλλά θα προμηθεύει με φυσικό αέριο την περιοχή, διαδικασία στην οποία πρέπει να έχει ρόλο και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Αν το θέμα, αντιμετωπιστεί μέχρι το τέλος με σοβαρότητα από τη ΔΕΠΑ, θα έχουμε εθνικά τη σωστή κατεύθυνση και σωστή λύση, αλλά και δεν θα δημιουργούμε προβλήματα ούτε στους κατοίκους, ούτε στη φύση από τη διέλευση του αγωγού από την Ήπειρο και τη Θεσπρωτία».
Τέλος, πρόσθεσε ότι, από μέρους του, θα γίνει συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι όπως είπε, αντιδρούν καθόσον για μεγάλο χρονικό διάστημα, και επί ημερών της προηγούμενης, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης δεν δινόταν καθαρές απαντήσεις από πλευράς ΔΕΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου