Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

«Η αναδιάταξη θα γυρίσει το ΕΣΥ 30 χρόνια πίσω»

Για κλινικές-τέρατα που προκύπτουν από τις συνενώσεις, μιλάνε οι γιατροί
Φόβους πως η προωθούμενη αναδιάταξη του συστήματος Υγείας θα γυρίσει το ΕΣΥ 30 χρόνια πίσω εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Στάθης Τσούκαλος έκανε
λόγο για κλινικές-τέρατα που προκύπτουν από τις συνενώσεις μικρότερων κλινικών σε πολλά νοσοκομεία, και εκτίμησε ότι δεν θα μπορούν να διοικηθούν και εν συνεχεία να παρέχουν στους πολίτες καλές υπηρεσίες υγείας.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε το παράδειγμα της συνένωσης των 4 χειρουργικών κλινικών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου στο εξής δημιουργείται μία χειρουργική κλινική με περισσότερα από 100 κρεβάτια και έναν μόνο συντονιστή. Οι γιατροί εκφράζουν το φόβο για δυσλειτουργίες των κλινικών αυτών καθώς ένας συντονιστής είναι αδύνατο να τα καταφέρει, ιδίως σε ημέρες εφημερίας, και προέβλεψαν ότι τα ράντζα θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία, ιδίως στα μεγάλα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αναρωτήθηκαν για μία ακόμη φορά γιατί το υπουργείο Υγείας προχωρά στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών με μόνο στόχο να εξοικονομήσει από αυτές μόλις 30 εκατ. ευρώ το χρόνο, όταν το συνολικό κόστος του ΕΣΥ είναι 13 δισ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, επανήλθαν και στο θέμα με τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία στις 29 Ιουνίου στο Σύνταγμα. Είπαν για μια ακόμη φορά ότι οι ουσίες αυτές ήταν ιδιαιτέρως τοξικές και ουδέποτε στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τέτοια έκταση και ένταση. Μάλιστα σχολίασαν το γεγονός ότι κανείς δεν παραιτήθηκε μετά τις καταγγελίες τους, λέγοντας ότι «κάποιος καλύπτει την αστυνομία και το υπουργό Δημόσιας Τάξης και αυτός δεν είναι άλλος από την ίδια την κυβέρνηση».
newsbeast.gr
http://amanpoiare.blogspot.com/      


ΣΧΟΛΙΟ  ANGELS.....


ο καλικράτης των Νοσοκομείων..... ένα μείζον ζήτημα που αφορά  όλη  την   Ελλάδα...  Βρήκα ένα σχετικό βίντεο συζήτησης επι του θέματος και το παρουσιαζω.. Η συζήτηση μπορεί να αφορά την βόρεια Ελλάδα..αλλά το ιδιο ισχύει κια για την υπόλοιπη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου