Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Αντιδράσεις στην Επίδαυρο για τα ιχθυοτροφεία

Αντίθετοι με την απόφαση του ΥΠΕΚΑ να δημιουργηθούν ιχθυοτροφεία στις ακτές της αρχαίας Επιδαύρου είναι οι κάτοικοι της περιοχής. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι, αν υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, τότε ο Σαρωνικός θα μετατραπεί σε νεκρή θάλασσα, ενώ ο τουρισμός θα πληγεί, και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις. Την έντονη αντίδρασή τους...
εκφράζουν
τόσο ο Δήμος Επιδαύρου, όσο και το

σύνολο των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.

Με μαύρες σημαίες στα καΐκια στο λιμάνι της Παλαιάς και Νέας Επιδαύρου και
ανηρτημένα πανό σε πολλά σημεία στα χωριά, αλλά και στην εθνική οδό, οι κάτοικοι της Επιδαύρου δείχνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να «καταστραφεί», όπως οι ίδιοι λένε, η περιοχή τους.

Στο λιμανάκι της Αρχαίας Επιδαύρου λειτουργεί περίπτερο ενημέρωσης, από την Επιτροπή Αγώνα κατά των ιχθυοκαλλιεργειών και προβάλλεται βίντεο με τις απόψεις και τα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής, των αλιέων και των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, όπου όλοι δηλώνουν ότι
δεν επιθυμούν να αλλάξει η τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής και δεν θα επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο, μετατρέποντας τη θάλασσα της Επιδαύρου σε βιομηχανία ιχθυοκαλλιεργειών.

Υπογραμμίζουν ότι
η περιοχή είναι κορεσμένη από ιχθυοκαλλιέργειες και ήδη έχει προκληθεί ζημιά στο περιβάλλον και στην αλιεία, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα, δηλώνουν ότι η ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών λειτουργεί σε βάρος του τουρισμού και υποβαθμίζει τους παγκοσμίως γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους της Επιδαύριας Γης.
trelokouneli

ΣΟΛΙΟ ANGES..
Το θέμα νομίζω είναι να υπάρξει ο κατάλληλος έλενχος της κατάστασης ούτως ώστε να μην παρεκλείνει από τα νόμιμα όρια... ας μην ξεχνάμε οτι οι μεγάλες τράτες που οργανωμένα και με μηχανικούς τρόπους έχουν καταστρεψει τη φυσική αλιεία στον βωμό του αλλόγιστου και παράνομου κέρδους.. Όμως ποιός ελένχει να ξέραμε  τα κυκλώματα που κινούνται μέσα στους τομείς αυτους? Μήπως είναι λάθος το ότι οι "μικροί"¨ψαράδες πλέον κινουνται σε καθεστώς τρόμου στις θάλασσες.?? Ποιός λοιπόν γνωρίζει να πει με βεβαιότητα τα συμφέροντα? Ας κοιτάξουν ο καθένας να κινηθούν με ευσυνηδεισία και δεν θα υπάρξει προβλημα.. έχουμε μάθει να Κοιτάζουμε ο καθένας το συμφέρον μας .. και τους "Κυρίους"  που "πληρώνονται"  για να δίνουν άδειες που δεν πρέπει;...... Για αυτούς ποιος διαμαρτύρεται και φωνασκεί??????????????????​?????
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου