Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Μαζικό δίκτυο σηράγγων της λίθινης εποχής από την Σκωτία προς την Τουρκία

Βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία κάτω από εκατοντάδες νεολιθικούς οικισμούς.
·         Το γεγονός πως τόσες πολλές σήραγγες διατηρούνται ως σήμερα, μετά από 12000 χρόνια, δείχνει πως το αρχικό δίκτυο ήταν τεράστιο.
Ο άνθρωπος της λίθινης εποχής δημιούργησε ένα τεράστιο δίκτυο από υπόγειες σήραγγες που διασχίζουν την Ευρώπη από την Σκωτία, ως την Τουρκία σύμφωνα με ένα βιβλίο σχετικά με τις αρχαίες λεωφόρους. Ο Γερμανός αρχαιολόγος Dr. HeinrichKusch είπε πως έχει βρεθεί απόδειξη για την ύπαρξη των τούνελ κάτω από εκατοντάδες νεολιθικούς οικισμούς σε όλη την Ευρώπη. Στο βιβλίο του με τίτλο «Secretsoftheundergrounddoortoanancientworld», ισχυρίζεται πως για να διατηρούνται μέχρι και σήμερα τόσα τούνελ «στη ζωή» , το αρχικό δίκτυο ήταν τεραστίων
διαστάσεων.
Στην Μπαβαρία στη Γερμανία, έχουν βρεθεί 700 μέτρα από τα υπόγεια δίκτυα. Στη Στυρία της Αυστρίας έχουν βρεθεί 350. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν χιλιάδες, από τα βόρεια στη Σκωτία μέχρι και τη Μεσόγειο. Τα περισσότερα είναι σαν μεγάλες σκουληκότρυπες, 70 εκατοστά διάμετρος, αρκετή ώστε να χωρέσει ένα άτομο.
Είναι διάσπαρτα με γωνίες, σε ορισμένα σημεία η διάμετρος αυξάνεται ενώ υπάρχουν και θέσεις ή θάλαμοι αποθήκευσης και δωμάτια. Δε συνδέονται όλοι μεταξύ τους, αλλά στο σύνολο συγκροτούν ένα τεράστιο υπόγειο δίκτυο. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν πως το δίκτυο αποτελούσε τρόπο προστασίας του ανθρώπου από τα αρπακτικά ζώα , ενώ άλλοι πως οι τεράστιοι διάδρομοι χρησιμοποιούνταν ως διαδρομές για διάφορα οχήματα της τότε εποχής.

http://epistimonikos.wordpress.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου